Natuurpoort De Kriekeput – De Maashorst

Locatie: Herpen

Het ideale begin-, rust- en eindpunt van een mooie wandeling of fietstocht door het prachtige natuurgebied de Maashorst is Natuurpoort De Kriekeput – De Maashorst. Ook vind je in de directe omgeving verschillende ruiter- en mountainbikeroutes. Kortom: genoeg ingrediënten voor een heerlijke dag in het groen.

Vanaf 1 januari 2024 sluit restaurant De Kriekeput de deuren. Momenteel is er dus geen horeca beschikbaar bij deze Natuurpoort.

Fietsen
Grazers
Hondenlosloopgebied
Met de hond
Met kinderen
Mountainbiken
Overnachten
Uitkijktoren
Wandelen
Zwemmen
lijstweergave

De Maashorst

De Maashorst, het grootste aaneengesloten natuurgebied in Noord-Brabant, trakteert je op prachtige bossen en heidevelden, indrukwekkende stuifduinen, vennen, weiden en spannende kronkelbeekjes. Kom ook genieten van deze afwisseling in flora én fauna.

meer informatie

Galloway runderen

De Galloway is een hoornloos runderras afkomstig uit de streek Galloway in het zuid-westen van Schotland. Sinds de jaren ’90 zijn Galloways te vinden in verschillende Nederlandse natuurgebieden. Over het algemeen is de Galloway zwart van kleur, maar ook blonde dieren komen voor. De dikke gekrulde vacht is ideaal om de dieren warm en droog te houden. Je treft ze ook in verschillende natuurgebieden bij de Brabantse Natuurpoorten:
Natuurpoort BOS & Co in Boswachterij Dorst
Natuurpoort De Kriekeput – De Maashorst in natuurgebied de Maashorst
Natuurpoort De Spartelvijver in de Weeldse Heide
Natuurpoort Vennenhorst op de Cartierheide

meer informatie

Wisenten

De wisent of Europese bizon behoort tot de runderachtigen. Wisenten zijn goed aangepast aan halfopen landschappen. Hij heeft een slanke bouw, hoge rug, korte horens en een kastanjebruine vacht. Hiermee kan de wisent zich goed bewegen in het bos. Ze grazen zowel en snoepen van takken, knoppen en twijgen. Wereldwijd leven er nu ongeveer 7.000 wisenten. Je treft ze ook bij:
Natuurpoort De Kriekeput – De Maashorst in natuurgebied de Maashorst

meer informatie

Hondenlosloopgebied Natuurpoort De Kriekeput-De Maashorst

Een deel van natuurgebied Herperduin, in de volksmond vaak de Herpse bossen genoemd, is losloopgebied. Dit bevindt zich tussen de Berghemseweg, Schaijkseweg, Sint Annastraat en de Vogelenzang en wordt met borden aangegeven. Zie ook deze kaart. Parkeren kan bij de Natuurpoort De Kriekeput – De Maashorst.

meer informatie

TOP Natuur Fietsroute Maashorst

De Maashorst is een echt OER gebied. Tijdens deze fietsroute van 45 kilometer ben je van avontuur verzekerd. Zo kom je een urnenveld tegen en het grootste vorstengraf van Nederland. Daarnaast wonen hier verschillende wilde grazers. De boswachter beveelt de route aan: “Verwonder je over bewoningssporen uit een ver verleden en spot de oerbewoners in dit gebied.”
Deze route is ontwikkeld door VisitBrabant Routebureau.

meer informatie

Mountainbiken in de Maashorst

Het mountainbikeroutenetwerk van De Maashorst bestaat uit vijf routes met een totale lengte van zo’n 100 kilometer. De routes hebben een aparte kleur en zijn onderling met elkaar verbonden door houten palen met daarop in het zwart het internationale mountainbike-teken.

meer informatie

Uitkijktoren Herperduin

De uitkijktoren in natuurgebied Herperduin is gebouwd op een 7 meter hoge stuifwal, niet ver van  Speelbos Herperduin. De toren zelf is nog eens 24 meter hoog. Daarmee sta je op 31 meter hoogte. Dat geeft een spectaculair uitzicht! Je ziet zelfs het Provinciehuis in Den Bosch, in het noorden de Wageningse Berg en in het oosten de skyline van Nijmegen. Wil je meer weten over deze uitkijktoren kijk dan ook op uitkijktorens.nl.

meer informatie

Speelbos Da’s Leuk bij Natuurpoort De Kriekeput-De Maashorst

In het midden van een groot stuk bos, ligt een gigantisch speeltoestel in de vorm van een das. Dit is Speelbos Da’s Leuk. Via vier verschillende poorten kunnen jonge bezoekers (vanaf 6 jaar) op een speelse manier toegang tot het binnenterrein. Er doorheen klimmen, er overheen klauteren of er onderdoor kruipen.. uiteindelijk kom je er wel!

meer informatie

Toegankelijkheid

Voor mensen met een beperking